Barris i Acció Hospitalet de Llobregat

Durant el tercer trimestre del curs 2015-16 CàmeresiAcció ha treballat amb els i les alumnes de 1er d’ESO de l’institut Apel.les Mestres. Així, el projecte BarrisiAcció s’ha realitzat en aquesta ocasió al barri de Sanfeliu de l’Hospitalet de Llobregat .
“El projecte Barris i Acció és un projecte de Càmeres i Acció dirigit als joves. Que vol crear un espai d’aprenentatge i d’inclusió social a través de la tècnica audiovisual i el periodisme social. L’objectiu és crear una plataforma multimèdia de difusió dels recursos del barri feta pels/les joves, de domini públic i a disposició de tot aquell/a que la pugui necessitar; amb l’objectiu que siguin les joves les que de forma autònoma i a mesura que desenvolupen el projecte periodístic i audiovisual, vagin descobrint quines són les possibilitats que ofereix el barri en el que (con)viuen. D’aquesta manera amb el projecte Barris i Acció pensem que es pot motivar a les joves a utilitzar i aprofitar les avantatges de les noves tecnologies sense oblidar la vivència i la relació del contacte humà, vivint l’experiència de moure’s fins als llocs, de conèixer-los i de poder-ho explicar en primera persona, sense intermediaris. Treballant el respecte, la integració i la inclusió social així com l’apoderament i la capacitat d’autogestió de les joves, durant el procés de creació. Obrint a l’hora un espai d’expressió multimèdia participatiu i comunitari, sostingut en el temps.
A l’hora, des de Barris i Acció es vol treballar la diversitat i reforçar les iniciatives autogestionades impulsades per la gent del barri, ja que pensem que són alternatives amb les que els/les joves poden sentir-se identificats/des, i que moltes vegades queden invisibilitzades.”