Un grup de joves estudiants d’arquitectura formen l’Associació ESFA (Espai Social i de Formació en Arquitectura) per a treballar la vessant social de la seva professió. Les ganes de proposar noves formes de fer arquitectura, des de la sostenibilitat, la participació comunitària, l’accessibilitat, etc. les condueix a trobar-se amb en Flor. Una persona en situació sense llar amb una visió àcida i crítica sobre la realitat socio-econòmica actual, amb qui s’endinsen en un projecte de bioconstrucció que els obliga a afrontar innombrables conflictes interns al voltant del voluntariat, la cooperació, l’autogestió i la vida en general.

D’altra banda, coneixerem també les realitats d’altres col·lectius i cooperatives que compten amb ex-participants d’ESFA. Així, el col·lectiu Volta implicat en la Cooperativa d’Habitatge de Vallcarca o la Cooperativa Celobert, ens explicaran quina ha estat la influència que ESFA ha tingut en la seva forma d’entendre l’arquitectura en l’actualitat.