Reprodueix vídeo

No funciona el vídeo? Prova el reproductor antic.

El projecte consisteix en la creació d’una cançó de rap i el seu videoclip de manera col.lectiva, utilitzant el treball de processos com a metodologia participativa.  El projecte es desenvolupa amb estudiants de 3er d’ESO de l’Escola Mare de Déu de Montserrat de la Fundació AcidH – Integració i Desenvolupament (Fundació privada que es dedica a ajudar les persones amb intel·ligència límit) del barri de la Vila de de Gràcia i joves estudiants de 3r d’ E.S.O de l’institut NOU PATUFET del barri de Gràcia .

Un dels principals eixos del projecte és la seva metodologia, basada en el nou paradigma del “Treball de Processos” creat per Arnold Mindell, que ens ofereix un bon nombre de perspectives fresques a l’hora de desenvolupar el projecte, que són les següents:

La primera fase del projecte consisteix en la consolidació del grup mitjançant dinàmiques de facilitació, que serviran per conèixer i per trobar quins són els temes que susciten més interès a l’hora de decidir el tema del que tractarà la cançó/videoclip. La segona part és la de creació de la cançó de rap d’una banda i el videoclip per l’altra, que és el resultat d’un treball d’introducció a la lírica, la rima i la composició musical per un costat i d’introducció a la tècnica i llenguatge audiovisual, per l’altre. La tercera fase és la gravació de la cançó a estudis professionals i la gravació del videoclip .

 

– Project desenvolupat amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona –