Reprodueix vídeo

No funciona el vídeo? Prova el reproductor antic.

Fitxa tècnica:

Títol: Puzzle

Storyline: Quatre persones d’Amputats Sant Jordi formen l’equip audiovisual del documental on expliquen la seva història en primera persona.

Duració: 60´

Idioma original: Català/Castellano

Subtítols disponibles: Castellà

Gènere: Documental

Any de producció: 2015

País de producció: España

Format original: DVD – Full HD 1920x1080p

Norma – Compressió: PAL – MPG4

Aspect ratio: 16:9

Sinopsi

Un grup de persones d’Amputats Sant Jordi forma l’equip audiovisual del documental. L’experiència de l’amputació és el fil conductor d’aquesta història, que s’explica en primera persona, per les mateixes protagonistes. Es tracta d’una peça que obliga a replantejar-se els valors i la manera que tenim d’ afrontar la realitat. Fresca, profunda i directa, aquesta és una història que ensorra la discapacitat i fa una oda a la força davant la vida.

El Projecte

Puzzle és un projecte per donar veu a les persones que per alguna raó en algun moment s’han trobat amb un canvi radical en les seves vides degut a l’amputació d’alguna part del seu cos.

Seguint amb la metodologia emprada per CàmeresiAcció, el documental ha estat íntegrament realitzat per les mateixes protagonistes de la història. A l’Abril del 2015 es forma l’equip audiovisual encarregat de decidir de quina manera tractar la situació, desenvolupant un guió participatiu on tots/es es sentin identificades. D’aquesta manera, no només es realitza una formació tècnica per realitzar el rodatge, sinó que mitjançant dinàmiques es tracta la realitat entorn a la vida diària de cadascuna de les participants i es genera un procés d’apoderament col·lectiu.

Recorregut / Impacte

Després de l’estrena el 3 de desembre del 2015 als Cinemes Girona, el documental ha recorregut diferents sales i festivals de cinema.

Va estar seleccionat dins el Festival Internacional de Cinema d’Alacant on es va projectar el Juny del 2016 i a la selecció oficial del Festival de Cinema i Discapacitat celebrat al mes de Desembre del mateix any.

D’altra banda, TVC el va emetre al programa “el documental” del canal 33 el 12 de Maig del 2016.

També, seguint l’objectiu de sensibilitzar a la població i poder donar eines a les persones que passin per una situació similar, s’han realitzat projeccions a diferents instituts, CFGS, Centres Cívics, Casals de joves o a la Filmoteca de Catalunya dins el projecte “Filmoteca per escoles”.