La Vellesa dels Barris 2017 [Vallcarca, Clot i Casc Antic]

Aquest any 2017 vam dur a terme el projecte “La Vellesa dels barris” als barris del Clot, Vallcarca i el Casc Antic. Explorem com han estat els processos de canvi de cada barri des de la mirada de les persones GRANS, la tercera edat. Els diferents grups ens parlen sobre com ha canviat la vida en comunitat als barris, les relacions entre les persones o les formes de treball entre molts altres aspectes.

En un context d’envelliment de la població i d’acceleració de la transformació de les ciutats i les relacions socials establertes en elles, considerem que es de rellevant importància incidir en el paper de la gent gran en aquests processos des de la seva experiència i interpretació. En aquest sentit, pretenem contraposar-nos a la progressiva desvalorització social d’aquest sector poblacional que cada cop s’acosta més a situacions de marginació i exclusió, donades les condicions de vida familiar i les exigències d’organització social i econòmica actuals.