Reprodueix vídeo

( Estrena a la Filmoteca de Catalunya 27 de Novembre del 2014 – 60′ )

Un projecte de més de dos anys on un equip de persones sense llar, coordinat per CàmeresiAcció, formen l’equip audiovisual d’aquest documental.
Emmarcat en el projecte “Retrats Sense Sostre”, artistes i investigadors socials s’han trobat amb persones sense llar, generant relacions que humanitzen i unifiquen la vulnerabilitat que comparteixen davant la problemàtica de l’habitatge. Un joc de mirades on la frontera entre observat i observador es desdibuixa. L’art i l’etnografia conflueixen convidant a la reflexió sobre l’estructura del sistema socioeconòmic actual.

Retrats Sense Sostre és un projecte per donar veu a les persones sense llar a través de l’art, la investigació i la comunicació.
El projecte inclou tres tipus de retrat: El Artístic, l’etnogràfic i de l’Audiovisual.
Al llarg de la història, el retrat ha estat símbol de posició social. Tradicionalment només es retratava la reialesa, l’alt clergat i la noblesa per engrandir la seva figura i garantir el seu pas a la posteritat. Així, el fort component simbòlic del retrat el converteix en una metàfora potent per reclamar que tots som iguals i tenim els mateixos drets.

El documental es va estrenar el 27 de Novembre de 2014 a la Sala Principal de la Filmoteca de Catalunya. Previ a la projecció es va fer presentació a mans de CàmeresiAcció i Manuel Delgado que van emmarcar la problemàtica de les persones en situació Sense Llar. I es va acabar amb un espai de debat i fòrum.