#JoHoCanvioTot CES Joan Maragall [salut mental i joves]

Jo ho canvio tot, és un projecte de sensibilització social envers la Salut Mental. Amb la participació de Solidaritat Sant Joan de Déu i CàmeresiAcció, s’ha creat un projecte enxarxant diferents centres educatius per a treballar la visibilització i sensibilització envers la Salut mental i el benestar emocional, mitjançant l’audiovisual i les xarxes socials.

Aquest projecte es finança gràcies a les beques #JOHOCANVIOTOT de Solidaritat Sant Joan de Déu.

El projecte va més enllà del taller presencial i es planteja com un projecte en constant creació a les xarxes socials. Via online, posa en contacte als participants i a les seves preguntes, amb persones i entitats que tenen un vincle estret amb la Salut mental i que les poden respondre.

La primera part del projecte es destina a la crítica, l’anàlisi i el debat sobre les diferents perspectives i formes d’entendre avui en dia la salut mental. Oferint dinàmiques de facilitació, es treballen aquelles idees preconcebudes, estereotips generats i dubtes que es visquin dins el mateix grup.

A la segona part del projecte es genera un espai de reflexió i sensibilització mitjançant l’elaboració de productes audiovisuals entorn de la salut mental, on cada grup comença a plantejar les seves inquietuds.

Diferents formats audiovisuals estan a l’abast de les alumnes per tal de crear aquelles peces audiovisuals que considerin de major interès: Reportatge de carrer, spots publicitari, entrevistes…

El primer grup participant del projecte va ser del CES Joan Maragall de Badalona, i durant les sessions s’ha creat l’entorn virtual, des d’on les alumnes poden visibilitzar i compartir les diferents inquietuds amb la resta de la societat. Des del mateix entorn virtual les persones i entitats amb vincle estret amb la Salut Mental, poden contestar a les preguntes, opinar i visibilitzar diferents temes d’interès social relacionat amb la Salut mental.

El passat 14 de gener vam començar amb el segon grup participant del projecte de l’Institut Pedralbes de Barcelona, on continuarem pensant, debaten i reflexionant envers aquesta temàtica i visibilitzant-nos a través de les xarxes social.

Pots entrar i participar en el projecte, tant si tens preguntes relacionades amb la salut mental, com si la coneixes de prop, pots respondre les qüestions que allà si formulen busquant el hashtag #JoHoCanvioTot i el compte @YoCambioTodo en les xarxes.

Per poder dur a terme el projecte, hi participen diferents entitats que treballen amb Salut Mental:

Solidaritat Sant Joan de Déu

Fundació 3 turons

La Veïnal

NoSomInvisibles

CES Joan Maragall de Badalona

Institut Pedralbes de Barcelona