Vellesa dels Barris – El Putxet

L’any 2020 va suposar un trencament amb els projectes que any rere any CàmeresiAcció realitza amb el col·lectiu de Gent Gran.
Per això, aquesta 7a edició del projecte La Vellesa dels Barris té vital importància i ha estat la més complexa per tal de poder dur-la a terme.

Com sabem, les persones grans són un dels grups de població amb més risc en aquesta nova crisi, fet que va provocar que el seu confinament fos encara més estricte i fins hi tot estigmatitzant com a col·lectiu.

Sabent que ja veníem d’un context social on la solitud ja era una dura realitat per una bona part de la gent gran, i que les seves relacions socials abans de la pandèmia provocada pel Coronavirus, es reduïen a la visita esporàdica de les familiars, voluntaries o bé, en els millors dels casos, feien vincles amb la xarxa social fora dels seus domicilis participant, entre altres, en activitats comunitàries o fent xarxa social utilitzant espais d’oci. Ara, degut a la COVID, molts d’aquests contactes socials han quedat reduïts a trucades telefòniques o videotrucades, visites curtes i amb distància.

Per això, pensem que amb aquesta col·laboració amb L’Espai Putxet i amb el suport econòmic de l’Ajuntament de Barcelona, vam aconseguir proporcionar durant un lapse de temps, una activitat participativa on donar una mica d’aire a l’actual realitat de les restriccions.

Gràcies a totes aquelles que van fer possible que finalment es poguès realitzar el projecte.