Dones supervivents de tràfic d’éssers humans expliquen la seva història a l’exposició Relat’ART, fruit d’un procés d’artteràpia.

Els 11 fanzins fruit del procés d’artteràpia que han fet un grup de dones supervivents de tràfic de persones amb finalitat d’explotació s’han convertit en Relat’ART.

L’exposició es pot visitar els dimarts, dijous i divendres de juliol entre les 17h i les 19h a la sala el-Atelier (carrer Sant Pere més Alt, 48, Barcelona).

La iniciativa s’emmarca en el projecte europeu HEAL, en què Surt participa al costat de les entitats CESIE (Itàlia), Libera (Itàlia), KMOP (Grècia) i Patrir (Romania). El projecte ha tingut com a objectius el desenvolupament de competències vinculades al mercat laboral, el suport psicològic i l’enxarxament amb actors clau.

En els tallers s’ha treballat el fanzine com a forma de relat de la pròpia experiència. La creació de les obres ha estat dirigida específicament a la seva posterior exposició pública i les dones que hi han participat han comptat amb processos d’artteràpia previs.

El tràfic d’éssers humans és una greu vulneració dels drets humans que afecta milions de persones al món i la majoria són dones i nenes. A l’Estat espanyol, l’any 2019 es van detectar 542 víctimes de tràfic. El 71% de persones identificades van ser dones i el 96% van ser traficades amb finalitat d’explotació sexual.

Des de CàmeresiAcció hem realitzat aquest clip on tan professionals com a participants del projecte ens expliquen la seva experiència.