Projectes europeus on participem

Càmeres i Acció participa de diferents inicatives a nivell europeu. Des de trobades amb altres col·lectius audiovisuals per intercanviar coneixements fins a facilitacions en trobades d’art als Pirineus. A continuació us les expliquem:

RÉCITS

CàmeresiAcció forma part des del 2019 del projecte Récits dins el programa Erasmus+ TRANSNATIONAL PROJECT MEETINGS.  RÉCITS vol dir Recerca d’Exploració Cinematogràfica i d’Informació per la Transformació Social.

“TO IMPROVE THE PRACTICES OF EDUCATORS TO MAKE THE PRODUCTION OF AUDIOVISUAL NARRATIVES AND SELF-REPRESENTATION.”

En aquest projecte l’objectiu és intercanviar metodologies d’intervenció audiovisual amb altres col·lectius de comunicació d’algunes ciutats d’Europa. Format per ZINTV, Primitivy, Cemea PDL, SMK videofactory i Càmeresiacció, el projecte consta de diferents trobades europees on compartir metodologies i eines tan de facilitació, treball amb els grups, com de la part tècnica i de desenvolupament de software lliure.

Fins ara hem estat a Nantes (Ceméa Pdl), Barcelona (CàmeresiAcció) i Brussel·les (ZinTV). Aquest setembre estarem a Marsella (Primitivy) i tancarem el projecte al mes de Gener del 2023 a Bologna (SMK).  

 

heART in Mediation 

Al Maig del 2022 CàmeresiAcció participa en el projecte Erasmus + training course, anomenat HeArt in Mediation a Sanilles (Catalunya). Les participants tenen la oportunitat d’experimentar i aprendre diferents tècniques artístiques dins el marc de les arts comunitàries.  

La formació està destinada a 12 joves provinents de Greece (@Roes) , Portugal (@teatrometaphora), Poland (4Youth), Italy (@asocciacionevagamondo) i Zcech Republic (@YoUnique). El projecte ha estat finançat per la Unió Europea i organitzat per Proyecto Nagual.

Blended Learning

Aquest Juny vam realitzar una sessió formativa d’intervenció audiovisual dins el curs Blended Learning que s’imparteix en el marc del projecte Erasmus+ (ComPra); aquest es centra en la metodología dels Educational Commons (educació participativa, democràtica, inclusiva, etc.) i el projecte està format per estudiants de Grècia, Portugal, Estonia, Cádiz i de la UPF de Barcelona.