L’objectiu d’aquesta proposta és generar un espai segur i confidencial dirigit a homes on poder abordar temàtiques entorn la construcció de la pròpia masculinitat i especialment el paper que aquesta juga en relació a les violències masclistes.

El projecte vol donar resposta, com una eina clau i essencial, en la prevenció de les violències masclistes a la ciutat de Barcelona. A través del procés audiovisual participatiu es vol promoure l’apoderament dels homes que hi participen, cercant les capacitats  comunicatives de cadascun, per tal que expressin les seves vivències i opinions. La peça audiovisual serà el resultat fruit d’aquest  procés de reflexió grupal, es converteix en el mitjà, en l’eina que servirà per a la transformació del mateix grup.

Càmeres i Acció treballa des de fa anys en aquest sentit, utilitzant l’audiovisual com eina de transformació social i de lluita contra les violències endèmiques i socials com són les violències masclistes, sent aquesta una eina de denúncia i visibilització de problemes personals i realitats sovint amagades i silenciades.

Aquest és un espai no mixt dirigit a persones que s’identifiquen com a homes. És alhora un espai on són benvingudes totes les formes de sentir-se home, des de les més hegemòniques fins a les més dissidents o socialment marginades, totes les formes de transgressió i performativitat en què pot expressar-se i totes les orientacions que aquesta pugui prendre. En definitiva, un espai que vol donar cabuda a la diversitat de formes de ser o sentir-se home. Més enllà del gènere, volem donar espai també a la diversitat de categories que hi interseccionen (origen ètnic, classe social…).

 

 • DESENVOLUPAMENT DELS TALLERS
 1. Sessions vivencials grupals on s’exploraran les temàtiques vinculades a les masculinitats  i la prevenció de les violències masclistes  de la mà de El Taller i CàmeresiAcció .
 2. Sessió sobre la formació sobre la tècnica audiovisual i com utilitzar-la com eina de transformació social i comunitària per part de CàmeresiAcció. Es donaran coneixements en el llenguatge i la tècnica audiovisual perquè siguin ells els que expliquin la realitat en primera persona.
 3. Sessió de gravació on cadascú té un rol i una funció diferent i complementària a partir dels coneixements adquirits, per part de CàmeresiAcció
 4. Sessió d’anàlisi i autoreflexió audiovisual: procés de deconstrucció, per part de CàmeresiAcció
 5. Edició del material audiovisual i procés d’avaluació, per part de CàmeresiAcció
 • DATES

Els Dijous d’Octubre i Novembre de 18 a 20h a la seu de CàmeresiAcció 

13-20-27/10

3-10-17/11 

ÀÓ- carrer Profeta, 7, baixos, local 

 • COST

Els curs té un cost de 30€ per persona i es demana compromís d’assistència en totes les sessions* **

*El cost dels tallers és reduït ja que, en part, el projecte està subvencionat. 

**el pagament es pot realitzar per transferència bancària o bé directament en metàl.lic el primer dia del curs. 

 

 

 

El projecte està coordinat per la cooperativa CàmeresiAcció (ÀÓ) amb la col.laboració de El Taller: Masculinitats diverses i perspectiva de gènere. 

Els formadors seran:

 • Biel Martínez Lorca: membre de CàmeresiAcció (ÀÓ). Graduat  en Direcció Cinematogràfica pel Centre d’Estudis cinematogràfics de Catalunya  (CECC)  i Història de l’Art per la Universitat de Barcelona (UB) ha realitzat diversos projectes audiovisuals (documentals, videoclips, …) i treballat en gestió cultural, arts escèniques i  en associacions i cooperatives del sector social tant a nivell lo cal com internacional. Té una llarga trajectòria en formació i facilitació amb educació no formal, gestió de projectes de mobilitat internacional i en projectes de Cultura de Pau. Té experiència en treball de processos i en facilitació de grups gràcies a la formació rebuda per part  de la cooperativa Fil a l’Agulla i en taller d’homes.

 

 • Cesc Laporta Fatjó: Co-fundador de El Taller: Masculinitats diverses i perspectiva de gènere. És Educador Social. Treballa amb joves i adolescents en l’àmbit comunitari. Format en l’àmbit del gènere, específicament en les Noves Masculinitats, així com en Teatre de les Oprimides i la Facilitació de Grups. Ha participat com a membre i facilitador de diversos Grups d’Homes.

 

 • Pablo Rogero: Soci i treballador de CàmeresiAcció (ÀÓ). Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona. Va començar treballant en tasques de producció de la mà del Teatro del Común, un projecte de teatre i pedagogia.. Amb una llarga experiència com a editor de vídeo, comença la seva trajectòria com a realitzador el 2010, amb el documental Flors per al Pedro. Des de llavors ha realitzat tres llargmetratges documentals: Temps de CanVi(e)s, Welcome Home i El cost de la fruita. Igualment ha desenvolupat una trajectòria com a docent, fent cursos de narrativa audiovisual i cinema documental i ha treballat per a diferents productores i televisions internacionals.