Us presentem el curt que ha resultat del projecte Cut all ties, en col·laboració amb la productora social italiana SMK Factory.

El projecte Cut All Ties, impulsat per dues organitzacions no governamentals, l’espanyola ABD i la italiana ACRA, ha implementat un programa educatiu innovador mitjançant una intervenció pilot que ha involucrat vuit instituts de Barcelona, ​​Madrid i Milà.

En el marc del projecte s’ha elaborat un programa de capacitació que té com a objectiu formar tant el professorat com l’alumnat en temes relacionats amb els orígens, la prevalença i les conseqüències de la violència de gènere (el manual, elaborat per un comitè d’expertes , es pot consultar aquí).

El curt aborda, mitjançant una desena d’entrevistes a adolescents d’Itàlia i Espanya, el tema de la violència de gènere, des de la formació d’estereotips fins a les manifestacions més evidents.

Quantes formes té la violència de gènere? Com afecta la generació més jove? Com la reconeixes? I com la contraresten? A través d’aquestes, i moltes altres preguntes, ‘Canvia les regles’ aborda el tema de la violència de gènere –incloent-hi les manifestacions menys usuals i per tant més difícils d’identificar com a tals– fins a les accions per contrarestar-la. Un breu documental de cossos i veus per fer balanç de la situació actual i traçar noves perspectives de futur.