menu

Equip CàmeresiAcció



David Fernández

Llicenciat en Sociologia per la Universitat de Barcelona i Tècnic Superior en Integració Social, també va cursar el curs “Com ens expliquen el Món: Comunicació, migració i desenvolupament” per l’Institut de Formació Contínua UB. Co-Fundador de la Cooperativa Càmeres i Acció (2012). En l’actualitat coordina diversos projectes d’intervenció social mitjançant l’audiovisual. Ha format part també de diferents companyies de teatre com a actor i guionista, realitzant i impartint diferents cursos d’intervenció social mitjançant el Teatre Social. L’any 2018 va estar a Colòmbia com a resident artístic a Medellín, realitzant un projecte d’intervenció audiovisual amb el col·lectiu Platohedro. Participa del projecte LaVeinal.tv, NoBordersFilms i del Punt de Suport de Persones Migrants. En la línia de treball migratori ha realitzat diverses experiències als camps de refugiats de Calais (2016), Atenes (2017), a la frontera Sud Melilla/Gourougou (2017), al Senegal (2018), al Líban (2019) o realizant l’Informe Audiovisual Frontera Sud 2023 a Gran Canaria.

Irene C.Matamala

Tècnica superior en Fotografia (Escola d’Art Serra i Abella). Es va formar en Documental Feminista Creatiu (La Bonne) i en Formats de No-Ficció i Documental (Observatorio de Cine). Actualment, està cursant el Grau en Arts (UOC).

És fotògrafa, realitzadora audiovisual i facilitadora especialitzada en drets LGTBIQ+, feminismes i treball comunitari. Des del 2015 col·labora com a realitzadora i fotografa per diverses entitats de l’economia social com son Nus Coop, l’Esberla, CooperAcció, Las Lucis i Cooperativa de tècniques. Un dels últims treballs ha estat el projecte "Veus" de Nus cooperativa on ha corealitzat un total de 5 càpsules audiovisuals per treballar la coeducació i la prevenció de violències masclistes i LGTBIfòbiques a les comunitats educatives; se’n destaquen els últims dos curtmetratges Profes en trànsit i Classes de sexe que aborden la Transexualitat i la Intersexualitat.

Ha escrit i codirigit juntament amb Lara M. Pascual i Azahara Fuentes el capítol núm. 5 del projecte internacional Lingua Amoris, amb les que també ha cocreat el projecte Lesbofòbia. Vers i Revers d’una violència patriarcal (Creación Positiva), una exposició itinerant on s’aborda de manera multidisciplinar i multifactorial la violència cap a les lesbianes.

Andrea Ruiz

Tècnica superior en Fotografia per l'Escola d'Art Serra i Abella i graduada en Disseny Gràfic per l’ESDAPC. Ha treballat en la direcció d'art i la coordinació de projectes en diverses agències i ha estat responsable de la gestió de l'àrea expositiva de La Hormigonera, contribuint a la creació i organització d'espais de difusió cultural.

Creadora del projecte Mespapaia, on ha impulsat diverses exposicions sobre autopercepció corporal, com Anatomía del confinamiento, Marcadas o Selfie, que exploren la relació entre el cos, la imatge i la percepció del propi cos en l’era digital. En els darrers anys, ha treballat també en l'acompanyament al desenvolupament de projectes creatius a Creatica, ajudant a professionals a materialitzar les seves idees i donar-los-hi forma. Actualment continua amb la divulgació dins de Mespapaia, impartint tallers i xerrades de salut sexual.

A CàmeresiAcció es dedica a la gestió de projectes i al disseny gràfic, aportant la seva experiència en l'organització i el desenvolupament de projectes socials amb un enfocament creatiu i comunitari.

Victòria Martínez

Persona inquieta i molt pràctica que fa més de 10 anys que acompanya projectes col·lectius ajudant a que la part humana i la viabilitat econòmica es complementin.

S'implica en projectes que senti milloren la vida de les persones i la societat, ja que es la manera que ha trobat de sentir que la seva feina fa un món millor.
Pensa que no som el que hem estudiat, sinó el que aportem a les persones amb les que interactuem.

Fundadora i gestora de la cooperativa Macuscoop SCCL, gestora econòmica a la Taula Eix Pere IV, fundadora del projecte Som Provisionals, Fundadora de Colectivament, col·labora amb l’Associació Cuchara, Associació Taula Eix Pere IV, AFA escola La Llacuna del Poblenou, Laboratori d’emergències Urbanes Lemur, Associació La Caseta amb Rodes,

Xose Quiroga

Llicenciat en Dret i Tècnic Superior en Fotografia Artística, ha participat en exposicions col·lectives a Espanya, Estats Units, Perú, Suècia, Itàlia, Anglaterra, França, Austràlia i Espanya. Codirector de l’Institut per a la Monitorització Veïnal d’Espais Contaminats, també és membre fundador del col·lectiu fotogràfic Groundpress, coordinador de l’Arxiu Voizes i membre de la cooperativa CàmeresiAcció. El seu treball pretén crear espais de tensió per explorar les nocions de raça, classe, nacionalitat i gènere i analitzar el comportament social com una estructura basada en mecanismes d’inclusió i exclusió. En els darrers anys, ha dut a terme diversos projectes de recerca que qüestionen el sistema de control de la migració internacional, així com les mesures adoptades posteriorment pels estats dels països receptors i les seves societats.