menu

Equip CàmeresiAcció



David Fernández

Llicenciat en Sociologia per la Universitat de Barcelona i Tècnic Superior en Integració Social, també va cursar el curs “Com ens expliquen el Món: Comunicació, migració i desenvolupament” per l’Institut de Formació Contínua UB. Co-Fundador de la Cooperativa Càmeres i Acció (2012). En l’actualitat coordina diversos projectes d’intervenció social mitjançant l’audiovisual. Ha format part també de diferents companyies de teatre com a actor i guionista, realitzant i impartint diferents cursos d’intervenció social mitjançant el Teatre Social. L’any 2018 va estar a Colòmbia com a resident artístic a Medellín, realitzant un projecte d’intervenció audiovisual amb el col·lectiu Platohedro. Participa del projecte LaVeinal.tv, NoBordersFilms i del Punt de Suport de Persones Migrants. En la línia de treball migratori ha realitzat diverses experiències als camps de refugiats de Calais (2016), Atenes (2017), a la frontera Sud Melilla/Gourougou (2017), al Senegal (2018), al Líban (2019) o realizant l’Informe Audiovisual Frontera Sud 2023 a Gran Canaria.

Irene C.Matamala

Tècnica superior en Fotografia (Escola d’Art Serra i Abella). Es va formar en Documental Feminista Creatiu (La Bonne) i en Formats de No-Ficció i Documental (Observatorio de Cine). Actualment, està cursant el Grau en Arts (UOC).

És fotògrafa, realitzadora audiovisual i facilitadora especialitzada en drets LGTBIQ+, feminismes i treball comunitari. Des del 2015 col·labora com a realitzadora i fotografa per diverses entitats de l’economia social com son Nus Coop, l’Esberla, CooperAcció, Las Lucis i Cooperativa de tècniques. Un dels últims treballs ha estat el projecte "Veus" de Nus cooperativa on ha corealitzat un total de 5 càpsules audiovisuals per treballar la coeducació i la prevenció de violències masclistes i LGTBIfòbiques a les comunitats educatives; se’n destaquen els últims dos curtmetratges Profes en trànsit i Classes de sexe que aborden la Transexualitat i la Intersexualitat.

Ha escrit i codirigit juntament amb Lara M. Pascual i Azahara Fuentes el capítol núm. 5 del projecte internacional Lingua Amoris, amb les que també ha cocreat el projecte Lesbofòbia. Vers i Revers d’una violència patriarcal (Creación Positiva), una exposició itinerant on s’aborda de manera multidisciplinar i multifactorial la violència cap a les lesbianes.

Xose Quiroga

Llicenciat en Dret i Tècnic Superior en Fotografia Artística, ha participat en exposicions col·lectives a Espanya, Estats Units, Perú, Suècia, Itàlia, Anglaterra, França, Austràlia i Espanya. Codirector de l’Institut per a la Monitorització Veïnal d’Espais Contaminats, també és membre fundador del col·lectiu fotogràfic Groundpress, coordinador de l’Arxiu Voizes i membre de la cooperativa CàmeresiAcció. El seu treball pretén crear espais de tensió per explorar les nocions de raça, classe, nacionalitat i gènere i analitzar el comportament social com una estructura basada en mecanismes d’inclusió i exclusió. En els darrers anys, ha dut a terme diversos projectes de recerca que qüestionen el sistema de control de la migració internacional, així com les mesures adoptades posteriorment pels estats dels països receptors i les seves societats.

Pablo Rogero

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona. Va començar treballant en tasques de producció de la mà del Teatro del Común, un projecte de teatre i pedagogia, apadrinat per José Sanchis-Sinisterra i que va ser guardonat amb un Premi Max de Teatre. Amb una llarga experiència com a editor de vídeo, comença la seva trajectòria com a realitzador el 2010, amb el documental Flors per al Pedro. Des de llavors ha realitzat tres llargmetratges documentals: Temps de CanVi(e)s, Welcome Home i El cost de la fruita. Igualment ha desenvolupat una trajectòria com a docent, fent cursos de narrativa audiovisual i cinema documental i ha treballat per a diferents productores i televisions internacionals.