menu

Equipo CàmeresiAcció

David Fernández

Llicenciat en Sociologia per la Universitat de Barcelona i Tècnic Superior en Integració Social, també va cursar el curs “Com ens expliquen el Món: Comunicació, migració i desenvolupament” per l’Institut de Formació Contínua UB. Co-Fundador de la Cooperativa Càmeres i Acció (2012). En l’actualitat coordina diversos projectes d’intervenció social mitjançant l’audiovisual. Ha format part també de diferents companyies de teatre com a actor i guionista, realitzant i impartint diferents cursos d’intervenció social mitjançant el Teatre Social. L’any 2018 va estar a Colòmbia com a resident artístic a Medellín, realitzant un projecte d’intervenció audiovisual amb el col·lectiu Platohedro. Participa del projecte LaVeinal.tv, NoBordersFilms i del Punt de Suport de Persones Migrants. En la línia de treball migratori ha realitzat diverses experiències als camps de refugiats de Calais (2016), Atenes (2017) , a la frontera Sud Melilla/Gourougou (2017), al Senegal (2018) , al Líban (2019) o realizant l’Informe Audiovisual Frontera Sud 2023 a Gran Canaria.

Painting depicting a man with a hat

Bea Bordanove

Graduada en Literatura per la Universitat de Barcelona (2018) i en Cinema (Especialitat de guió, producció i direcció) per l’escola Bande à Part (2019). Treballa com a Copy Creativa i com a traductora (castellà, català i anglès) des de 2016 durant tres anys. Des de 2018 i fins a l’actualitat participa en rodatges de ficció, documental i publicitat per a diverses productores, primerament com a Auxiliar de producció i més recentment com Ajudant de direcció i Coordinadora de producció. Actualment, és dinamitzadora de tallers culturals en els quals es treballa la narrativa i el guió com a motor transformador de la societat. El seu primer curtmetratge, Barranco, guanya el primer premi de guió del GuionLab organitzat per la La Rioja Film Commission i està actualment en distribució, recompilant pel moment seleccions a festivals de cinema nacionals i internacionals. Li interessen la sostenibilitat, el feminisme interseccional i els drets LGBTQ+.

Pablo Rogero

Llicenciat en Comunicació Audiovisual per la Universitat de Barcelona. Va començar treballant en tasques de producció de la mà del Teatro del Común, un projecte de teatre i pedagogia, apadrinat per José Sanchis-Sinisterra i que va ser guardonat amb un Premi Max de Teatre. Amb una llarga experiència com a editor de vídeo, comença la seva trajectòria com a realitzador el 2010, amb el documental Flors per al Pedro. Des de llavors ha realitzat tres llargmetratges documentals: Temps de CanVi(e)s, Welcome Home i El cost de la fruita. Igualment ha desenvolupat una trajectòria com a docent, fent cursos de narrativa audiovisual i cinema documental i ha treballat per a diferents productores i televisions internacionals.

Painting depicting a man with a hat

Xose Quiroga

Llicenciat en Dret i Tècnic Superior en Fotografia Artística, ha participat en exposicions col·lectives a Espanya, Estats Units, Perú, Suècia, Itàlia, Anglaterra, França, Austràlia i Espanya. Codirector de l’Institut per a la Monitorització Veïnal d’Espais Contaminats, també és membre fundador del col·lectiu fotogràfic Groundpress, coordinador de l’Arxiu Voizes i membre de la cooperativa CàmeresiAcció. El seu treball pretén crear espais de tensió per explorar les nocions de raça, classe, nacionalitat i gènere i analitzar el comportament social com una estructura basada en mecanismes d’inclusió i exclusió. En els darrers anys, ha dut a terme diversos projectes de recerca que qüestionen el sistema de control de la migració internacional, així com les mesures adoptades posteriorment pels estats dels països receptors i les seves societats.